Volwassenen

Zelfstandig in onze maatschappij functioneren, dat is wat van iedere volwassene verwacht wordt. Je moet niet alleen voor jezelf kunnen zorgen maar ook voldoen aan de eisen die horen bij jouw rol als partner, ouder, vriend(in), werknemer en collega. Voor elk mens is dit een levenslang proces met voortdurend nieuwe situaties en uitdagingen.

Volwassenen met een vorm van autisme hebben, in deze chaotische wereld, meer dan anderen behoefte aan duidelijkheid en voorspelbaarheid. Jezelf staande houden in deze snelle wereld kost veel energie, ook als het gaat om ogenschijnlijke eenvoudige dingen, zoals onverwacht visite ontvangen, je huis opgeruimd houden, op tijd op je afspraken komen, iemands bedoeling begrijpen en daar op een juiste manier op afstemmen en actief meedoen op social media.

Gebeuren er in jouw leven te vaak onduidelijke en onvoorspelbare situaties dan kan dit er voor zorgen dat je vastloopt binnen bijvoorbeeld je relatie of op je werk. Misschien heb je wel het gevoel dat er vooral veel mislukt in je leven en dat je voortdurend onder druk staat. Dit brengt spanningen met zich mee voor jou en voor je omgeving.

De Paaschberg biedt begeleiding aan volwassenen met een vorm van autisme. Wil je weten welke mogelijkheden er bestaan binnen deze hulp en of wij wat voor jou kunnen betekenen neem dan contact met ons op via het contactformulier.